Több mint egy évtized után látogatott el újra Kaposvárra Izrael képviselője. Ilan Mor azért érkezett városunkba, hogy kapcsolatokat építsen, párbeszédet kezdeményezzen és megismerje az itt élő embereket.


- Nyolc hónapja tartózkodom Magyarországon, s 15 vidéki városban jártam eddig. Örömmel látom, hogy Budapesten kívül is nagy lehetőségek vannak, és itt elsősorban az emberi erőforrásra gondolok - mondta Ilan Mor.


Izrael nagykövete reggel a Kaposvár Egyetemen tárgyalt, majd a Kodály iskolában nyitott meg egy Jeruzsálemről szóló kiállítást. A központi általános iskolában lehetősége nyílt a gyerekekkel is beszélgetni.


- Hiszek az emberek közötti kapcsolatokban, mert a közhelyek, előítéletek azzal törhetők át, hogy az emberek megismerik egymást. Éppen ez a kapcsolat lehet az alapja minden további politikai és gazdasági együttműködésnek - fogalmazott Izrael nagykövete.

- Kaposvár egy nyitott város, ezért is örülök annak, hogy meglátogatott bennünket Ilan Mor, akivel nagyon fontos kérdésekben sikerült eszmét cserélni - hangsúlyozta Szita Károly. - A Kaposvári Egyetem Magyarország egyik legjobb infrastruktúrával rendelkező egyeteme, különösen a mezőgazdasági területen kiemelkedő a teljesítménye. Éppen ez az a terület, amelynek kapcsán partnerekre lelhetünk Izraelben - állította Kaposvár polgármestere, aki felvetette egy újabb testvérvárosi kapcsolat kiépítésének lehetőségét is.

Címkék: kapocs, Izrael, kapcsolat, építés, gazdaság, Kaposvár