Szita Károly és Gelencsér Attila céglátogatási sorozatának soron következő állomása a tejipari cég volt.

- A szomszédunkban levő egy hektáros telket már megvettük, s ha megfelelő uniós pályázatot találunk, nekilátunk egy új üzem építésének, ahol gyümölcsös tejdesszerteket gyártunk majd. Az alapanyagokat helyi termelőktől vesszük, ezzel is erősítve a somogyi gazdaságot – mondta a terveket ismertetve Egyed László ügyvezető igazgatób a megbeszélést követő sajtótájékoztatón. A cég technológia-korszerűsítésre és bővítésre is pályázik, jelenleg pedig két beruházáson dolgoznak: Homokszentgyörgyön és Kazsokon tehenészeteket létesítenek.

Szita Károly szerint az új üzem - amely 50 embernek adna munkát - új lendületet adhat az erősödő kaposvári élelmiszeriparnak. - A minőségi, biztonságos élelmiszerek egyre keresettebbek hazánkban is. Szeretnénk, ha minél több, Kaposvárral beazonosítható termék jelenne meg a piacon, ezért örülünk, hogy a Fino – Food szívesen csatlakozik az alakuló kaposvári helyi védjegy programhoz is – mondta a polgármester.

A megfelelő szakemberek pótlására a város segítségével tejipari képzés indulhat a Kinizsi Pál Élelmiszeripari Szakközépiskolában. A jól teljesítő tanulók a gyakorlat után munkalehetőséget is kapnak a tejipari cégnél.    

A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke arra tett ígéretet, hogy lobbizni fog a jelenlegi uniós pénzügyi ciklusban megvalósítható átcsoportosításért, amelynek nyertese az agrárium kell, hogy legyen. Gelencsér Attila úgy vélte: megfelelő források megszerzésével a somogyi agárgazdaság talpraállítható lenne.

Címkék: gelencsér, tej, munkahely, fino, szita károly, gazdaság