- A Videoton Elektro-Plast Kft. 210 millió forint értékben hajtott és hajt végre beruházásokat: fejlesztették a műanyaggyártó technológiát, bővítették az épületeket, eszközöket és műszereket vásároltak – ismertette a számokat az évek óta 55-73 millió eurós árbevétellel rendelkező cég ügyvezető igazgatója. Gerber András úgy fogalmazott: az eredményes működés feltétele a várossal való jó együttműködés és a pozitív vállalkozói környezet kialakítása. Ebben pedig partnerre találtak a kaposvári városvezetésben.

A hetente 25 ezer háztartási robotgépet és 2 millió műanyag alkatrészt gyártó cégnélszerszámkészítő, műanyag technológus, gépész fejlesztőmérnök, folyamatmérnök munkakörökre folyamatosan keresnek szakembereket.

– Az 1200 főt foglalkoztató Videoton Elektro-Plast Kft. a város egyik legnagyobb foglalkoztatója, ahol mindig van elég erő és pénz a fejlesztésre. A cég stabilitása a kaposvári gazdasági életre is jótékony hatással van – mondta Szita Károly. A megbeszélésen szó esett még arról, hogy mivel sok dolgozó kerékpárral közlekedik, a bicikliút bővítésekor vegye figyelembe ezt a város, illetve a megnövekedett forgalom miatt indokolt lenne egy körforgalom kiépítése a Mező utca - Izzó utca találkozásánál.

Szita Károly a következő hetekben folytatja a látogatássorozatot, amelynek keretében konzultációs céllal felkeresi a város életében meghatározó termelő vállalkozásokat és nagyfoglalkoztatókat.

Címkék: konzultáció, cég, videoton, szita károly, gazdaság, kaposvár