A felmérések szerint évente legalább egyszer mindenki felkeresi valamiért a kincstárat, ezért tartották fontosnak a felújítást.

Naponta legalább 150-en kérnek segítséget az államkincstár családtámogatási irodájában. Itt intézhető a családi pótlék, a gyes, a gyermeknevelési, az anyasági, illetve fogyatékossági támogatás, és a vakok személyi járadéka. Nagyon sokan megfordulnak az ügyfélszolgálaton, ezért újították fel.   

- Újdonság az is, hogy a babakocsival, illetve kerekesszékkel érkezők akadálymentesen tudják az ügyfélvárónkat megközelíteni, továbbá a babákkal érkező édesanyáknak külön pelenkázóhelyiség is a rendelkezésükre áll - árulta el a MÁK megyei igazgatóságának irodavezetője, Karczagi Gyöngyi.

Ezt már az ügyfélfogadási idő utáni átadón mondta az államkincstár elnökhelyettese. A megyei családtámogatási iroda rendszerében csaknem 50 ezren vannak. Ők több mint 1.2 milliárd forint támogatást kapnak havonta.

- Az ügyfélszolgálat átadásával egy sokkal nagyobb fogadóképességű ügyféltér került kialakításra, ahol még több ügyfélkiszolgáló helyet tudtunk kialakítani és ezért megduplázódik az ügyfélforgalom kiszolgálásának a lehetősége - tájékoztatott a Magyar Államkincstár megyei igazgatója, Tóth Péter.

A kincstárhoz tartozik az állampapír forgalmazás is. Ezek értékesítését hatékonyabbá akarja tenni a szervezet az állam adósságcsökkentés érdekében.

Címkék: felújítják, fogadás, kincstár, állam, ügyfél, gazdaság