A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék elvezetését is gond nélkül képes lesz elvezetni mostantól a bővített átmérőjű Vilma majori árok, ami már csak nevében az, hiszen a kapacitásnövelő beruházás nyomán 410  méteren befedték a föld alatt húzódó gyűjtőt.

A munka részeként a Bláthy-közben megtörtént a korábban szintben húzódó ivóvízvezeték és szennyvízcsatorna kiváltása.

A szakemberek 1100 köbméternyi földet mozgattak meg, 402 méter 800-as átmérőjű vasbeton- és 48 méter 300-as betoncsövet fektettek le, helyére került 300 méternyi mederelemes és ugyanannyi felszíni folyóka, valamint 16 darab akna. A Hernyó sor mögötti szervizút a munkálatokkor útszegélyt és aszfaltburkolatot kapott.

A kivitelező arra törekedett, hogy a nyomvonal mentén fekvő ingatlanok tulajdonosai számára a munkálatok alatt a lehető legkisebb kényelmetlenséget okozzák. A munkagödröket ezért 5-6 méteres szakaszokban tárták fel, hogy a közelben lévő üzletek és vállalkozások ellátása és megközelítése zavartalan legyen. Az ünnepélyes projektzáró rendezvényre meghívták az ott lakókat is, akiknek ingatlanjai gyakorta kerültek víz alá egy-egy komolyabb esőzéskor.

Korábban csaknem negyven ingatlant fenyegetett az elöntés a vasúttól délre eső, Piócásként is ismert városrészben, a település gerinc útvonalát jelentő Kandó Kálmán út mentén.

A 84 822 771 forintos beruházáshoz 71 429 701 forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Önkormányzat az Új Széchenyi Terv Dél- Dunántúli Operatív Programjának pályázatán, a fennmaradó részt saját forrásból finanszírozta.

Címkék: Vilma majori árok, elvezetés, csatorna, pályázat, Siófok, gazdaság