A városvezető a következő hetekben több kaposvári munkaadót is felkeres annak érdekében, hogy felmérve a vállalkozói igényeket, segítséget ajánljon.

10-15 kaposvári céghez látogat el Szita Károly a következő hetekben. Kaposvár polgármestere azokat a vállalkozásokat keresi fel, amelyek a válság éveiben nemhogy leépítettek volna munkahelyeket, hanem újabbakat is létrehoztak.
Szita Károly a szerda délelőtti, Luckympex Kft-nél tett látogatásakor is az iránt érdeklődött, hogy a vállalkozás mely területeken vár támogatást ahhoz, hogy a jövőben is prosperáljon, újabb munkahelyeket hozhasson létre.

A polgármester a következő uniós pénzügyi év előtt azt is szeretné megtudni, hogy a cégvezetők tudnak-e élni az uniós pályázati kiírásokkal.

A fémmegmunkálással és elektronikával foglalkozó, külföldi piacokra szállító 20 éves Luckympex Kft. a szakképzés átalakítását szorgalmazta, nagyobb hangsúlyt fektetve a gyakorlati oktatásra.

Kertész György ügyvezető elmondta: a 230 főt alkalmazó cégüknél jelenleg is csaknem húsz fiatal van gyakorlaton. Ha a náluk inaskodók közül csak minden tízediket meg tudnák tartani, már sokat jelentene – mondta Kertész György.

A cégvezető kiemelte: az uniós pályázatok révén eddig is sokat fejlesztettek, s bízik abban, hogy a továbbiakban is olyan kiírások születnek, amelyek lehetővé teszik a bővülést, új munkahelyek létrehozását.

Címkék: pályázatok, Luckympex Kft., látogatás, Szita Károly, Kaposvár, gazdaság