Néhányan már pénteken bejelentkeztek az egyik siófoki szállodába. A hosszú hétvégén  tele lesz a Balaton-part.

- Közel telt házzal számolunk, és most már tényleg csak pár szobánk van, ami kiadható a hosszú hétvégére, úgy közel 600 fő lesz nálunk a hétvégén - mondta a Hotel Azúr Siófok értékesítési igazgatója, Sternócky Balázs.

Nem csoda: előrehozott nyár lesz. 30 fokot is jósolnak.

- Wellneselni szeretnénk, és hát az időjárás-előrejelzés azt mondja, hogy nagyon jó idő lesz, úgyhogy lehet, hogy majd a partra is kimegyünk, meg napozunk - mondta Tóth András.

A meteorológus azt mondja: azért nyaralni még ne induljunk.

Telefonos megkeresésünkre, Németh Lajos, meteorológus elmondta: az előrejelzések alapján nagy valószínűséggel, vagy is nagy biztonsággal mondható, hogy a rendkívüli meleg, mert ez rendkívüli melegnek nevezhető, május első napjaiban, ez azért megszűnik.

Nagy a készülődés a barcsi strandon is. Somogy megyében ez az egyetlen fürdő, ami kitárja kapuit a hosszú hétvégére. a nyitást több hetes munka előzte meg.

-Azzal kezdtük a munkákat, hogy ebben a hónapban két napra leállt a fürdő, és a fürdő teljes keresztmetszetét áttakarítottuk és karbantartottuk - mondta a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ vezetője, Lipics István.

A megye többi strandja majd csak május végén, június elején nyit.

A hosszú hétvégén számos program lesz megyeszerte.

Ide kattintva megtekintheti hétvégi programajánlónkat!

Címkék: Barcsi strand, jó idő, szállodák, hétvége, Balaton, gazdaság