- A feladataink végrehajtására meghatározó lesz a rendelkezésre álló források ésszerű felhasználása és prioritások meghatározásával, az adott kereteken belüli mozgás – hangsúlyozta Bárdos Antal mérnök ezredes, az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred parancsnoka Kaposváron, az alakulat értékelő és feladatszabó értekezletén.

Bárdos Antal mérnök ezredes az elmúlt esztendőt értékelve kiemelte, hogy az ezred végrehajtotta az értékelési időszakra meghatározott feladatait. Az alakulat kiemelt feladatként kezelte a külföldi katonai kontingensek működésének logisztikai biztosítását, a NATO Reagáló Erőkbe (NRF), valamint a NATO Magas Készenléti Erőkbe (HRF) felajánlott magyar alegységek nemzeti támogató elemeinek felkészítését, szolgálatba léptetését, és a missziók logisztikai szakállományának felkészítését.

Bárdos Antal logisztikai ezred


Az ezred legfontosabb feladata 2011-ben is a missziók logisztikai biztosítása volt, amely az év végén kiegészült a tartós, nem fegyveres külszolgálatban lévők ellátását végző nemzeti támogató központ átvételével. Ezzel immár az ezred felel a Magyar Honvédség minden egyes külhonban szolgáló tagjának logisztikai biztosításáért. Ezt a feladatot 2011-ben a szigorú költséghatékonyság jegyében végezték el a Kaposváron szolgálók, az utánszállításokat ésszerűsítették, a szakmai szabályok legnagyobbfokú betartásával az anyag- és a szállítótér igényeket csoportosították. Bárdos Antal mérnök ezredes évértékelésében kitért az ezred vezetésének stabilitására, a felkészítés és kiképzés eredményeire, az alakulat fegyelmi helyzetére, majd részletesen értékelte az egyes főnökségek, szakágak, zászlóaljak elmúlt évi tevékenységét.

évértékelő logisztikai ezred

(Fotók: Albrecht Rajmund)

Az idei esztendő feladatszabásában a parancsnok az ezred jóváhagyott éves naptári és kiképzési tervéhez való ragaszkodást hangsúlyozta, attól való eltérést nem engedélyezett. „2012-ben meg kell tartani a jó módszereket és a tanulságokat, de nem az évek alatt megszokott rutinszerű feladatokat kell elvégezni” – hangsúlyozta Bárdos ezredes. A legfontosabb feladatok között a parancsnok kiemelte a nemzetközi békeműveletekben résztvevő kontingensek logisztikai támogatását, a nemzeti támogató központ koordinálásában a nem fegyveres külszolgálatot teljesítők nemzeti támogatását, az NRF-2013 felkészítését, az EU Harccsoport felkészítésének befejezését és szolgálatának zökkenőmentes ellátását 2012 második félévétől - írja a Honvédelmi Minisztérium.

Címkék: külhoni kontingesek, MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, logisztikai feladatok, Honvédelmi Minisztérium, honvédség, biztosítás, gazdaság