Bűz és mocsok terjed a ház körül, ezért levélben keresték meg szerkesztőségünket, hogy segítsünk felgyorsítani az eseményeket. A lakók másfél éve leveleznek a városgondnoksággal és most úgy tűnik: pontot tudnak tenni az ügy végére.

Műanyag üvegek, elázott papírok, zacskók kupaca mellett kénytelenek élni már csaknem két éve az Arany János utca egyik társasházának lakói. A helybéliek szerint ezt az elkerített részt a hajléktalanok szeméttárolónak használják.

- Uzsonnáznak, vacsoráznak, eldobják a műanyag zacskókat. Sőt itt vannak ezek a kukák, ami nem tetszik nekik, azokat itt hagyják - mondta Gódor László.

De nem csak a szeméttel van itt probléma.

- A kerítés szét van mindenhol tépve, szemetek vannak oda is bedobálva, füvet nem nyírják le, tehát rendezetlen - mondta Putnoki Rita.

Szemét

A lakók másfél évig leveleztek a városgondnoksággal. Úgy tűnik, most végre történik valami az ügyükben. A terület tulajdonosa azt ígérte, hogy heteken belül rendbe teszi a környéket.

- Tavaly már szóltunk egyszer a Vidanetnek, hogy takarítsa ki, ezt megtette, majd újra szemetes lett. Most ismét kértük őket: tegyék rendbe a területet. Ma megjelent nálam a Vidanet képviselője, azt mondta egy új kerítést fognak oda építeni és rendberakják azt a pár négyzetméteres területet, hogy a lakók jogos kifogásai ne merülhessenek fel - mondta a Kaposvári Városgondnokság vezetője, Hartner Rudolf.

A cég egyébként már többször eltakarította a szemetet, de az mindig újratermelődött. Most a kerítést is megcsinálják, így a szemetelők a jövőben nem tudnak bejutni a területre.

Címkék: szemétkupac, Arany János utca, városgondnokság, kerítés, társasház, gazdaság