A légitársaság vélhetően több utasra számít a nyári szezonban, mert az eddigi közlekedő gépek helyett nagyobb repülőket indít Sármellékre.

Hetente négy német nagyvárosból közlekednek a Lufthansa charterjáratai április 14. és november 10. között a sármelléki Hévíz-Balaton Airportra − jelentette be a légitársaság gépeit szerződéssel közlekedtető Mutsch Ungarn Reisen Kft. a Napi Gazdaság Online szerint. Frankfurtból és Düsseldorfból továbbra is szombatonként érkeznek a gépek, de a berlini és a hamburgi járat is hetente közlekedik majd. (Utóbbi két városból tavaly csak kéthetente érkezett gép, és a szezon is csak októberig tartott.) A légitársaság ráadásul idén a korábbinál nagyobb, 86 utas szállítására alkalmas gépeket közlekedtet.

A Mutsch Ungarn a német PA Touristikkel közösen már nemcsak hévízi, zalakarosi és sárvári gyógyturisztikai szolgáltatásokat kínál, hanem balatoni utakat is.Siófok mellett elsősorban a tó északi partján lévő szállodák számíthatnak növekvő frogalomra. A társaság úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy az idei foglaltsági adatok 30 százalékkal jobbak a tavalyinál.

Forrás: hvg.hu

Címkék: utasa, légitársaság, Sármellék, légi, társaság, gazdaság