Múlt héten az MH EUFOR kontingens 11. váltásának szakemberei vettek rész háromnapos képzésen az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezrednél, a héten pedig a Nemzeti Támogató Elem váltása kezdte meg a felkészülést.

Fehér Ferenc őrnagy, az ezred logisztikai főnökségének tervezőtisztje a honvedelem.hu kérdésére elmondta: a tanfolyamon részt vevő 14 fő képet kapott többek között a missziós anyagkezelés szabályairól. Ezek ugyanis a közelmúltban megváltoztak: sokkal szabadabbak lettek például a műveleti területen történő anyagbeszerzés lehetőségei.

„Az elméleti továbbképzés mellett a tanfolyam hallgatói gyakorlati felkészítést kaptak csomagolás-módszertanból. Megtanulták például, hogy ha kiérkezik egy szállítmány a műveleti területre, akkor azt miként kell szabályszerűen megbontani, kezelni” – fogalmazott Fehér Ferenc őrnagy.

Ugyancsak fontos, hogy már a felkészítés időszakában megtanuljon a két fél „egy nyelven beszélni”, mert ez zökkenőmentessé teszi a műveleti területen dolgozók ellátását. Ezért elengedhetetlen, hogy a Magyar Honvédség összes külhoni missziójának logisztikus szakbeosztású katonái Kaposváron, az ellátásuk motorjaként üzemelő szervezetnél sajátítsák el a missziós utánpótlás szabályait - írja a honvedelem.hu.

Címkék: MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, támogató elem, külszolgálat, honvédség, Kaposvár, gazdaság