Az elmúlt évekhez hasonlóan az adóhivatal kiemelten ellenőrzi 2012-ben is a kereskedelmi tevékenységet a húsvéti ünnepi időszakban.

Az ellenőrzések célja a húsvéti ünnephez kapcsolódóan megnövekedett áruforgalmat lebonyolító kereskedelmi és vendéglátó egységek fokozott vizsgálata. Az ellenőrzések jellemzően a nyugta-, számlaadási kötelesség betartásának vizsgálatára, a szabálytalan foglalkoztatás feltárására, valamint az áruk eredetének ellenőrzésére irányulnak. Az adóellenőrök az üzleteken kívül vásárokon és piacokon, szórakozóhelyeken, ünnepi rendezvényeken, esetenként társhatóságokkal együtt is végeznek ellenőrzéseket.

A húsvét előtti pár napban még fokozottabban ellenőrzi az adóhivatal a társhatóságokkal (ÁNTSZ, OMMF, MGSZH) együtt a húsvéti ünnephez kötődő termékek értékesítését, foglalkoztatás jogszerűségét és az áruk eredetét.

Természetesen az ellenőrzések a húsvéti időszakot követően is a szokásos ütemben folytatódnak. Az adóhatóság munkatársai az ellenőrzésekkor bárhol felbukkanhatnak. Így nem csak üzletekben lehet rájuk számítani, hanem vásárokon és közterületeken is - tájékoztat a NAV Dél-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága.

Címkék: fokozott, NAV, razzia, húsvét, gazdaság, ellenőrzés