Az ellenőrzés kiemelt célterületei:
-    hús és húskészítmény előállítás és forgalmazás
-    tojáscsomagolás és forgalmazás
-    édesipari termék előállítás és forgalmazása
-    borászati termék előállítás és forgalmazás
-    takarmányelőállítás és forgalmazás
-    élőállat (bárány, nyúl) szállítások
-    élelmiszerhulladék kezelés

Kiemelt termékek:
-    friss hús
-    pácolt, füstölt, nyers vagy főtt húskészítmények (különösen a sonka)
-    tojás
-    édesipari termékek
-    külünféle borok

Hiányosságok feltárása esetén a jogsértés súlyának és típusának függvényében, a jogszabályban meghatározott szankciókat alkalmazzuk (figyelmeztetés, bírság kiszabása, lejárt termék forgalomból történő kivonása, tevékenység korlátozása).

Címkék: bírságok, élelmiszer, NÉBIH, országos, ellenőrzés, gazdaság