Az ellenőrzés kiemelt célterületei:
- hús és húskészítmény előállítás és forgalmazás
- tojáscsomagolás és forgalmazás
- édesipari termék előállítás és forgalmazása
- borászati termék előállítás és forgalmazás
- takarmányelőállítás és forgalmazás
- élőállat (bárány, nyúl) szállítások
- élelmiszerhulladék kezelés
Kiemelt termékek:
- friss hús
- pácolt, füstölt, nyers vagy főtt húskészítmények (különösen a sonka)
- tojás
- édesipari termékek
- külünféle borok
Hiányosságok feltárása esetén a jogsértés súlyának és típusának függvényében, a jogszabályban meghatározott szankciókat alkalmazzuk (figyelmeztetés, bírság kiszabása, lejárt termék forgalomból történő kivonása, tevékenység korlátozása).
Címkék: bírságok, NÉBIH, ellenőrzés, országos, élelmiszer, gazdaság