Több mint egy órás egyeztetés után álltak kamerák elé a helyi vállalkozók és Kaposvár polgármestere. A város adópolitikáját vitatták meg. Azt mondták: végül mindkét fél elégedetten állt fel a tárgyalóasztaltól.

- Támogatták azt, hogy akinek több van az  járuljon hozzá nagyobb mértékben a közfenntartásához és működtetéshez és támogatták, hogy a multi kereskedelmi cégek, a bankok, a benzinkutak, a félkarú rablót üzemltetők a maximumot fizessék és támogatták azt is, hogy akik a helyi adófizetés miatt kerültek bajba, azokat támogatjuk - mondja Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

Vállalkozók kaposvárért

A már több mint 50 tagot tömörítő Vállalkozók Kaposvárért Közössége két javaslatot tett a polgármesternek.

- Az egyik az az hogy az irodáknak a mértékét csökkentse le és hogy hozzon létre egy bizonyos alapot, hogy a rászoruló cégeket tudja segíteni - Szabó Fogaskerékgyártó Kft. tulajdonosa, Szabó Ferenc.

Megállapodtak abban, hogy az irodák után csak 800 forintot kell fizetni az 1650 helyett. A nehéz helyzetbe került vállalkozóknak pedig az adók részletfizetése és a halasztott fizetés mellett, egy 30 milliós alapot is létrehoznak. Ebből 2 évre kamatmentes kölcsönt vehetnek fel. Ezekről a javaslatokról a hétfői rendkívüli városi közgyűlés dönt majd.

Címkék: közössége, adópoltikája, kiáll, vállkaozók kaposvárét, város, gazdaság