A közösséget azért alapították, mert olyan emberek, akik felelősek magukért, családjukért és közösségükért. Olyan emberek, akik tudják jól: egy közösség akkor sikeres, ha tagjai figyelnek egymásra. Akkor is, amikor szerencsésebb időket élünk, és akkor is, amikor nagyobb küzdelmek árán maradhatunk csak meg.

Telefonos megkeresésünkre a közösség egyik alapítója, Szabó Ferenc elmondta, hogy kezdetben 27 kaposvári kis- és középvállalkozó alapította, és azóta rengeteg kaposvári vállalkozás érdeklődik felőle. Szeretnék, hogyha a vállalkozók és a város egymást segítenék, és egyfajta fórum alakulna ki köztük, ahol megbeszélhetik a vállalkozásokat érintő problémákat.

Egyet értenek a város által megfogalmazott alapelvekkel, melyek szerint aki tehetősebb, az vállaljon többet, és  közülük is a multicégek vállalják a legtöbbet, hogy a kaposváriaknak kevesebbet kelljen fizetni.

Kaposvár nem csupán cégeik telephelye, hanem az otthonuk. Itt élnek, ehhez a közösséghez tartoznak. Vállalkozásaik eredményében benne van a kaposváriak munkája, mint ahogyan Kaposvár fejlődésében is benne van mindannyiuk munkája, szorgalma. Vallják, hogy az egyéni sikerek csak úgy nyerik el értelmüket, ha egy egész közösséget gazdagítanak. Akár erkölcsileg, akár szellemileg, akár anyagiakban - tudatta közleményben a Szabó Fogaskerékgyártó Kft. ügyvezetője, Szabó Ferenc.

Címkék: Szabó Ferenc, helyi vállalkozók, Vállalkozók Kaposvárért Közösség, megalakult, Kaposvár, gazdaság