Áprilisban megjelenik az „Erzsébet-tábor” pályázata is, amelynek keretében egymilliárd forint értékben segítik az iskolás korúak nyári szünidei kikapcsolódását.

Február végéig több mint százezer pályázat érkezett a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványhoz arra a kétmilliárd forintos keretösszegre, amelyet a kormány az Erzsébet–program keretében hirdetett meg szociális üdültetésre – jelentette be Horváth Endre, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke keddi sajtótájékoztatóján.

Ezek közül hetvenötezer nagycsaládos, nyugdíjas, fogyatékkossággal élő, valamint a szociális szférában dolgozó kap üdülési lehetőséget az Erzsébet-program most lezárult négy pályázatának köszönhetően - közölte Soltész Miklós szociális államtitkár, aki szerint a fenti számok is azt mutatják, „hatalmas sikert” aratott a szociális üdültetést szolgáló pályázat.

Az államtitkár egyúttal bejelentette: áprilisban - egymilliárd forintos kerettel - új pályázatot írnak ki. Az Erzsébet-tábor elnevezésű projektre magyarországi és határon túli iskolák is jelentkezhetnek. Ennek keretében sok tízezer iskolás nyaralhat majd – várhatóan hat napig – a Velencei-tó vagy a Balaton partján. Az államtitkár arra kérte az iskolák vezetőit, hogy már most készüljenek fel az áprilisban megjelenő pályázatra, amelyhez minimális önerő szükséges - írja a Magyar Hírlap Online.

Címkék: szociális üdültetés, Erzsébet-program, nagycsaládosok, tábor, államtitkár, gazdaság