Nyolc közszolgáltatás árát határozhatja meg Kaposvár önkormányzata. A parkolás, a víz-és csatornadíjak, a szemétszállítás, a lakbér, a kéményseprés, a tömegközlekedés, a távhőszolgáltatás és a temetkezés díját. Ezek közül több-kevesebb minden városlakót érint.

Mindennapi zsebbe vágó kérdés: nem mindegy mennyit kell a szolgáltatásokért fizetni.

- A víz az közel azonos az egy évvel ezelőttihez. Nem drágább. Attól függ, hogy mennyit fogyaszt az ember, mert ha többet fogyasztunk többet kell fizetni. Ezért ha egy-kétszáz forinttal olcsóbb vagy drágább a kifizetés az nem jelent semmit - mondta a kaposvári Takács Tihamér.

A közszolgáltatási díjak alapján felállított sorrendben tavaly a negyedik helyen állt Kaposvár. Az idei évben már a második. A régió nagyvárosai közül Pécs, Szekszárd, Nagykanizsa, Zalaegerszeg is a somogyi megyeszékhely mögött áll.

- Akkor, amikor árat állapítunk meg, akkor nem a profit érdek amelyik meghatározza magát az árat, hanem a minőség és a kifizethetőség. Ennek tudható be, hogy Kaposvár az ország legolcsóbb magyar nagyvárosa és ez is kíván maradni, és erre garanciát csak addig látok, amíg közösségi tulajdonban vannak mindazok a szolgáltatók - víz, csatorna, távhő szemétszállítás, tömegközlekedés - melyeket nap, mint nap használunk és ezek díjait nap, mint nap fizetjük is - mondta a Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

A város vezetése azt mondja, az a céljuk,hogy minél több pénz maradjon a családok zsebében.

Címkék: élvonal, olcsó, város, Szita Károly, gazdaság, kaposvár