Mint elmondta, a következő három éves munkára kiírt közbeszerzési eljárás lezárult, a szerződéseket is megkötötték. A munkát az eddigi kivitelező, a Corax-Bioner Zrt. végzi, az eredmény monitorozása is marad a Sáringer-Kenyeres Tamás vezetésével működő Pannónia Központ Kft.-nél. A költségek az infláció szerint emelkednek. A biológiai irtás 3000 ezer forintba, a kémiai 1500 forint hektáronként és alkalmanként a díj.

A BSZ még egy korábbi ülésen döntött arról, hogy a tavalyi tervezettnél kevesebb irtás miatt megmaradt pénzt elkülönített számlán tartalékolják és az idei munkára használják fel. Ennek köszönhetően akár azonnal meg lehet kezdeni a munkát, ha majd a megfelelő időjárás kialakul.

Lázár János elmondta azt is, hogy a Magyar Turizmus Zrt. várhatóan a tavalyi összeggel, mintegy 30 millió forinttal támogatja az idén is a balatoni szúnyogirtást. Így jó esély van arra, hogy megfelelő eredménnyel el tudják végezni a munkát.

A kivitelezőnek 80 százalékos hatásfokot írtak elő az irtásnál. Ezt településenként fogják ellenőrizni. Ha valahol elmarad a hatékonyság az elvárttól, akkor újra el akarják végeztetni a munkát.

Forrás: turizmusonline.hu


Címkék: Baltoni Szövetség, 30 millió, szúnyogirtás, turizmus, Balaton, gazdaság