Egész nap dolgoztak a KVG. Zrt. gépei és munkatársai. A gyalogos átkelőhelyek, a parkolók és a tömegközlekedési útvonalak mellett a lakótelepek útjait is tisztították.

A tömegközlekedésben komolyabb problémát nem okozott a hó, minden járat menetrend szerint közlekedik. Egyetlen járattal volt gond, a toponári fordulóban délután elakadt az egyik autóbusz, a tűzoltóknak kellett menteni, emiatt a mentesítő járat 15 percet késett.

Néhol -20 fokot is mutathatnak a hőmérők a délelőtti órákban, délután -6 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Délen rosszak lesznek a közlekedés feltételei, óvatosan vezessenek a jeges, havas utakon!

Hétfőn is borongós időre van kilátás, főleg eleinte a déli területeken fordulhat elő havazás, hószállingózás. Megerősödik az északnyugati szél, azonban kissé megenyhül az idő.

A helyi tömegközlekedésben nem okozott fennakadást a vasárnap reggelre leesett 5-6 cm-es hóréteg. Az autóbuszok mindenhova eljutottak, késések nélkül közlekedtek.

A Kapos Volán járatai is menetrend szerint közlekedtek, az útviszonyok miatt nem volt fennakadás, minden településre eljutottak.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint Somogy megyei útjai latyakosak, sónedvesek. Az éjszaka és a reggeli órákban 1-5 cm közötti hó hullott az utakra. A szombati nap folyamán 512 tonna sót szórtak szét és 7 tonna érdesítő anyagot. Jelenleg nincs elzárt település a megyében.

Ne feledjük azonban továbbra sem, hogy jégen tartózkodni veszélyes, ne menjünk a jégre, csak ott, ahol a hatóság már kijelölt sportolásra alkalmas területet!

Ide kattintva megtekintheti az időjárás-előrejelzést!

Nézze meg videónkat!

 

Címkék: hóátfúvás, csúszós utak, közlekedés, havazás, Somogy, gazdaság