2011. február 1-28. között kifizetési kérelmet nyújthatnak be a gazdálkodók a védett őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának tenyésztésben történő megőrzésére nyújtandó támogatás kifizetésének igénylésére.

Azok jogosultak támogatás kifizetést kérni, akik támogatási kérelemnek helyt adó, vagy részben helyt adó határozattal rendelkeznek. A kérelmet papír alapon, a lakóhely/székhely szerint illetékes MVH megyei kirendeltséghez kell postai úton eljuttatni. Az MVH személyre szóló kérelemcsomagot postáz ki az ügyfelek részére. Ha valaki nem kap ilyen dokumentumcsomagot, akkor a kifizetési kérelmet az MVH közlemény 1.sz. mellékletét képező nyomtatványon (Főlap), valamint az ahhoz kapcsolódó betétlapokkal együtt nyújthatja be. A formanyomtatványok letölthetők az MVH honlapjáról (www.mvh.gov.hu ) vagy beszerezhetők a megyei kirendeltségek ügyfélszolgálatán.

Ha a kifizetési kérelem az aktuális állatállománynál kevesebb állatra vonatkozik, akkor ez az állomány csökkentésének minősül. Ha a csökkentés után fennmaradó állatállomány létszáma nem éri el a minimálisan támogatható célprogramonkénti állatlétszámot, akkor a támogatásra jogosultat az érintett célprogramból kizárják és köteles a már igénybe vett támogatási összeget a szabályok szerint visszafizetni.

A magyar hidegvérű és kisbéri félvér célprogram esetén az egyedek nem szerepelnek a megszemélyesített kérelmen! Az érintett ügyfeleknek a kérelmet ki kell egészíteniük egyedi betétlappal, mely beszerezhető az MVH megyei kirendeltségeiről vagy a 24/2012 (II.02) számú MVH  közlemény mellékleteként letölthető.

Forrás: MA

Címkék: állatfajta, őshonos, Magyar Agrárkamara, kérelem, támogatás, gazdaság