Egy közérdekű bejelentés arról tájékoztatta a Hivatalt, hogy a vizsgált személy a Balaton egy településén „feketén” fizetővendéglátás kiközvetítésével foglalkozik, amelyből jelentős adózatlan bevételt szerez.

Kiderült, hogy egy Bt nevében valóban több balatoni ingatlan bérbeadásában közreműködött, és a bérlemények után fizetendő foglalót legtöbb esetben már nem a Bt számlájára, hanem saját gyarapodására magánbankszámlájára kérte utalni. A gyanútlan nyaralni vágyók természetesen a kért összeget a megjelölt számlára utalták, és mivel a nyaraló használata során pénzügyi, elszámolási vitájuk nem volt, dolguk végeztével távoztak.

Természetesen a revízió már nem volt ilyen elnéző, hiszen a vizsgált öt év alatt megszerzett adózatlan jövedelmet teljes egészében önálló tevékenységből származó bevételnek minősítette, és adófizetési kötelezettséget állapított meg utána.

Az ellenőrzés az előzőeken túl vagyongyarapodási vizsgálatot is lefolytatott mely jelentős forráshiányt tárt fel.

Az ingatlan közvetítésből származó eltitkolt jövedelem, valamint a vagyongyarapodás miatt több mint négy millió forint adóhiány tárt fel a revízió - tudta meg a Kapospont a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Somogy Megyei Adóigazgatóságáról.

Címkék: jövedelem, adó, ingatlan, Somogy, Balaton, gazdaság