"Ezt a termékfejlesztést már nem tudtuk volna megoldani Somogyvámoson a helyszűke miatt, ezért itt a kaposvári telephelyünkön - amit most fogunk kialakítani - fogjuk a gépeket elhelyezni" - mondta a Yamuna Kft. ügyvezetője, Kajtár Zsolt.

Ehhez egy évtizedekkel ezelőtt épült kazánházat vásárolt meg a kozmetikai termékeket gyártó cég a Dombóvári úton. Az épületet teljesen át kell alakítani. Nyár végére lesznek készen a munkákkal.

"49 millió forintos támogatást kaptunk, ami azt jelenti, hogy az összépítkezésnek az 55%-át önerőből, 45%-át pedig támogatásból tudjuk megvalósítani. Ebből a fejlesztésből tudjuk megalapozni azt, hogy a cég továbbra is fejlődőképes legyen" - tette hozzá az ügyvezető.

Az eredetileg 2 milliárd forint értékű támogatást a Dél-Dunántúli kis-, és középvállalkozásoknak írta ki a regionális fejlesztési ügynökség. Összesen 150 pályázat érkezett és 7 és fél milliárd forintot igényeltek.     

"A megyei eloszlás alapján azt lehet mondani, hogy az igénylések a lakosság arányos méretét követik, tehát első helyen Baranya, második helyen Somogy és a harmadik helyen Tolna végzett. Somogyból 26 nyertes pályázat másfél milliárd forintban részesült" - tájékoztatott a regionális fejlesztési ügynökség pályázati igazgatója, Csordás Zoltán.

Baranya megyébe 1.9 milliárd, Somogyba másfél milliárd, Tolna megyébe 1 milliárd forint jutott. Az ügynökség végül is 87 pályázatot támogatott több, mint 4 milliárd forint értékben.

Címkék: dunántúl, somogy, pályázat, pénz, támogatás, gazdaság