Tetőszigetelés, oldalszigetelés, külső nyílászáró csere, radiátorcsere – mindez az elmúlt két évben a siófoki kórházban. A kórház igazgatója szerint elengedhetetlen volt a megújulás.

"Az 1990-es években az intezmény gyakorlatilag nem felelt meg azoknak a kritériumoknak, amiket ma Európában egy modern kórháznak biztosítania kell. Sem belső szerkezetében, sem külsőleg" - nyilatkozta a Siófoki Kórház főigazgatója, Varga Ferenc.

630 millió forintnyi uniós forráshoz 200 millió önrészt a kórház garantált. Erre azért is volt szükség, mert nyáron a siófoki kórház forgalma csaknem duplájára emelkedik. De nem mellékes az sem, hogy így spórolni tudnak a rezsivel.

Évi 30 millió forintos energia megtakarítást lehet elérni, sokkal hatékonyabb fűtési-hűtési rendszerrel, szigetelt környezetben. Ez nem csupán télen jelent jobb körülményeket, hanem nyáron is, hiszen nem melegszik át annyira az épület - árulta el Siófok polgármestere, Balázs Árpád.

Jövőre új sürgősségi osztály fogadja majd a betegeket a siófoki kórházban. A 2,5 milliárdos beruházás részeként központi műtő és új sterilizáló fogadja a betegeket.

Címkék: tatarozás, felújítás, kórház, siófok, somogy, gazdaság