Január elsejétől egy-két kivétellel minden vagyonelemét átveszi a Kormányhivatal.

Adventi forgatag várja a betérőket mostanság a Vármegyeházán. Csak a nagyobb ünnepek alkalmával nyitják meg az egykori kocsibeállót. A vármegyeháza a maradó vagyont képezi, és nincs ilyen az országban.

Máshol a kormányhivatalokkal közös épületben működnek majd a megyei önkormányzatok. Somogyban az egykori Vármegyeháza, a megyei múzeum épülete lesz az átalakuló önkormányzat székhelye.  

- Félig használjuk ezt a szárnyat, a nyugati szárnyat, a másik szárnya a múzeumé. A megosztott használat sok-sok előnnyel jár, például a közös üzemeltetés. Az, hogy ő bérleti díjat fizet, azt is lehet, én inkább arra gondoltam, hogy beszáll az egész ház működtetésébe - mondta a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila.

A közgyűlés elnöke elmondta, még több élettel töltené meg az épületet. Például bormúzeumot nyitna, és az udvaron egy színpadot állíttatna fel. Átalakulnak a vásárok is: méltóbbak lesznek az ünnepekhez.
A közgyűlésen szó esett a jövőre területfejlesztési feladatokat ellátó megye költségvetéséről.

A hírek szerint 220 millió forintból gazdálkodnak majd, amelyből 120 millió a dologi kiadásokra, 100 millió pedig a megmaradó 25 ember bérére megy el.

Címkék: kinyitnák, vármegyeháza, múzeum, Gelencsér Attila, közgyűlés, gazdaság