Betonkeverőtől és kalapácstól volt hangos Tab belvárosa még nyár közepén. Most azonban modern városközpont fogadja itt a látogatókat. A beruházást hat év tervezés előzte meg.

Tabon nem volt közösségi tér, ami a helyieket összehozta volna, most ez megjelent, egy hatalmas beruházást kívánunk átadni. 600 millió forint 554 millió forint volt regionális támogatás - mondta Tab polgármestere, Schmidt Jenő.

A tabiak örömmel fogadták az új városközpontot, volt, aki fényképezőgépével is megörökítette a történelmi eseményt.

A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila elmondta: "Elképesztő ma tabiak közössége, amit letett az asztalra, a megye nagy nagy asztalára ezért vagyunk rájuk büszkék, mert nem csak Tab lépett előre, hanem a mi közösségünk, a somogyi embereké."

A téravatón a városi zeneiskola növendékei zenével szórakoztatták az érdeklődőket. A városközpontban egyébként megújult a templom és új üzletek is nyíltak.

A régiós pályázatok egyik kulcsa, egyedisége, hogy városrehabilitációt támogatnak, azon belül, hogy ez a projekt funkcióbővítéssel új elemeket hozott ebbe, mindenképpen kiemelt jelentőségű - mondta a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség főosztályvezető-helyettese, Benedek Zsolt.

A tervek szerint jövő augusztusban átadják a lulla-balatonendrédi összekötő utat és  iskola- és óvodafejlesztést is terveznek.

Címkék: városközpont, városfelújítás, tab, fejlesztés, somogy, gazdaság