A több éves hagyományokhoz híven idén is a vállalkozások jelölték egymást a somogyi díjakra. Az ünnepségen szó esett a cégek hétköznapi küzdelmeiről is.

"Nagy fordulatot jövőre még nem várok ebben a világgazdasági helyzetben. Az már egy fordulat lenne, ha már a közvetlen környezetünk is stabil lenne" - mondta a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Varga József.

skik


Sok vállalkozás mégis nagy eredményeket ért el. A Somogy Gazdaságáért Díjat idén a marcali Ziehl-Abegg Kft. nyerte.  1995-ben a cég még csak 6 főt foglalkoztatott, mára több mint 700-at. Minden évben komoly fejlesztéseket hajtanak végre. A cég gazdasági vezetője, Végh Judit elmondta: most arra törekednek, hogy fejlődni tudjanak és korszerű technológiát valósítsanak meg Somogy megyében.

A Somogy Szakképzéséért díjat a Slendy Pékség vehette át. Az ügyvezetőjük, Ojtó Lajos elmondta: reméli az új közoktatási törvény lehetővé teszi, hogy továbbra is foglalkoztassák a diákokat. Ebben a kategóriában Csiba Ágotát, a Széchenyi iskola igazgatóját is díjazták.

A díjak átadása után azokat a vállalkozásokat is elismerték, akik hosszú ideje dolgoznak.

Címkék: SKIK, szakképzés, változás, díj, Somogy, gazdaság