Ez a vállalás mind az áram-, mind a gázszolgáltatást igénybe vevő lakossági ügyfelekre vonatkozik.

Idén 45 ezer fogyasztónál kapcsolták ki az áramot, illetve a gázt. 26 ezer háztartásnál 30 napon belül vissza is kapcsolták a szolgáltatást. A családok ugyanis rendezték a tartozást. A mostani segítség tehát csaknem 20 ezer háztartást érint.

Az E.ON az érintett családok jelenlegi nehéz gazdasági helyzetére való tekintettel felelős vállalatként a 60 napot meghaladó tartozás miatti kikapcsolások időszakos szüneteltetésével kíván hozzájárulni ahhoz, hogy a karácsony és szilveszter körüli ünnepi időszak érintett ügyfelei számára zavartalanul telhessen. Azokat a lakossági fogyasztókat, akik áram- vagy gázszámlájuk rendezésével elmaradtak, az önkéntes moratórium ideje alatt nem kapcsolják ki a szolgáltatásból, így az ünnepek alatt továbbra is rendelkezésükre áll majd a szükséges energiaellátás.

A felfüggesztés az E.ON Energiaszolgáltató Kft.-vel szerződésben álló lakossági ügyfelek esetében érvényes, a moratórium más energiakereskedővel szerződött, illetve nem lakossági ügyfelekre nem vonatkozik - tájékoztatott az E.ON Hungária Zrt. sajtóreferense, Varga Ivett.

Az E.ON csoport minden ügyfelének békés ünnepeket kíván.

Címkék: számlatartozás, áram, felfüggesztés, gáz, E.ON, gazdaság