Továbbra is az egészségügy, az állatvédelem, a környezetvédelem és a szociális tevékenységek területei voltak a népszerűek.

Az idei bevallási időszakban jelentős volt az érvénytelen nyilatkozatok száma. Erről a hivatal tájékoztatta az érintett adózókat, a nyilatkozatok módosítására viszont már nincs lehetőség.

A kedvezményezettek közül 2518 szervezet jelezte, igényét a részükre felajánlott összegre. Az adatlapok egy része idén is elektronikus formában érkezett, de még így is jelentős maradt a papíralapon benyújtottak száma. A nyomtatvány kitöltése most sem volt problémamentes, előfordult, hogy elmaradtak a szükséges mellékletek, a be nem jelentett adatváltozások miatt sok esetben a képviselő neve téves volt, de a bankszámlaszám és a telefonszámok beírása is gondot okozott. A korábbi évekhez hasonlóan idén is voltak olyan szervezetek, amelyek nem rendezték tartozásaikat és nem éltek a méltányosság kérésének lehetőségével sem. Ezek a szervezetek nem kaphatták meg  a számukra felajánlott összeget.

Címkék: felajánlás, 2011, százalék, intézmény, adó, gazdaság