A GYÉK 2000 Kft. Marcaliban 600 gyermek étkeztetését biztosítja. További két településre pedig még 400 ebédet főznek. Az iskolákat fenntartó önkormányzat már több mint egy éve tartozik a cégnek. Azóta egyre több gyermek étkezik az iskolákban, a fejkvóta összege viszont csökkent. Az önkormányzat mára 38 millió forint tartozást halmozott fel. Pedig már hitelt is vettek fel, hogy továbbra is főzhessenek a gyerekeknek.

menza

/a kép illusztráció/


- Most már sokáig nem tudjuk megelőlegezni a gyermekek étkezési díját. Nem lehet a helyzetet így továbbra fenntartani. Valamit lépnünk kell - mondta a Kapospontnak a GYÉK Kft. ügyvezető igazgatója. Kénytelenek voltunk a végső határidőt meghúzni. De a gyermekek érdekében a végsőkig tárgyalunk.

Marcali polgármestere és az étkeztetést végző cég ügyvezetője, Gelencsér Róbert szerdán ült össze  az ügyben. 600 gyermek így holnap is meleg ételhez jut.
- Régóta jó kapcsolatunk van a gyermekétkeztetést végző céggel, nem akarjuk felmondani a szerződést - mondta a Kapospontnak Marcali polgármestere. Sütő László hozzátette: mindent megtesznek, hogy jusson meleg étel a gyerekek asztalára. Az önkormányzat 3 millió forintot a héten befizet a számlára. A kormánytól pedig póttámogatást igényeltünk. Nem tudjuk mennyit bírálnak el, annyi azonban biztos: a felét étkezésre szánjuk. Sajnos a megkurtított költségvetés az önkormányzatot is nehéz anyagi helyzetbe hozta - tette hozzá a polgármester.

Hogy hosszú távon mi a megoldás, még egyik fél sem tudja.



Címkék: veszélybe, étkezés, Marcali, számla, önkormányzat, gazdaság