Munkába sietnek a Videoton dolgozói. A cég az ötödik legsikeresebb a megyében. Kaposvári és marcali telephelye 1400 embernek ad munkát.
Ez pedig már a Kométa 99 Zrt. üzeme. Naponta akár 3000 sertést is feldolgoznak itt. Ők hatodikként végeztek a megyei napilap összeállításában, amelyben a somogyi cégeket, vállalkozásokat rangsorolták.

TOP 100


A Somogyi Hírlap főszerkesztő-kiadóvezetője, Ficsór János azt mondja: nem a nyereségre törekszenek elsősorban, hiszen ennek a kiadványnak nagyon fontos presztízsértéke van.
A listából kiderült az is, hogy idén 3000 fővel kevesebben dolgoztak a somogyi vállalatoknál, mint három évvel ezelőtt.


- Foglalkoztatottsági körben 2009-hez képest három százalékos javulásról számolhatunk be, de ez még mindig nem éri el a 2008-ban foglalkoztatottak számát - mondta a NAV megyei adóigazgatóságának igazgatója, Koltainé Magyar Zsuzsanna.


Az ipari biztosítékok gyártásával foglalkozó Fusetech Kft. új belépő. Rögtön a 24. helyen nyitottak. A vállalkozások többsége azonban nem ilyen sikeres. Sokan a túlélésért küzdenek.


A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint ezek a cégek egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, nagyon nehéz a megfelelő hitelhez jutás, nagyon rossz a piac. Varga József hozzátette: ez nagyban köszönhetõ a német gazdasági visszaesésnek is. A magyar és ezen belül a somogyi vállalkozások legjelentõsebb partnere ugyanis Németország.

TOP 100

Címkék: Somogyi Hírlap, TOP, és iparkamara, kereskedelmi, 100, gazdaság