A Liget Otthonban 20 főállású dolgozó segíti az időseket. Vannak, ugyanis akik egyedül még enni sem tudnak. Az intézményt egyre nehezebb fenntartani. Jövőre mivel az eddiginél nem kapnak több pénzt, felújítani sem tudnak. Nem lesz béremelés és a juttatásokat is visszavágják. Az igazgató szerint csak összefogással lehet túlélni. A költségvetés szűkössége megmarad. Várható az áremelkedés, áfa emelés. Mégis bizakodóak - mondta a Liget Otthon igazgatója, Varga Magdolna.

Szita Károly elmondta: biztonságot akar az akinek munkahelye van, az akinek jelen pillanatban nincs, és az is, aki segítségre szorul, mert önhibáján kívül kerül ebbe a helyzetbe.

Kaposvár biztonságot ad a rászorulóknak-ezt mondta a Szocionet szakmai tanácskozásán a polgármester. Kaposvár több mint kétmilliárd forintot fordít szociális kiadásokra. Szakemberek szerint azonban a kormány jövő évi költségvetése nem kedvez a szociális szférának, pedig van olyan terület, ahol a mostani keret sem elég.

Az alulfinanszírozásnak komoly következményei lehetnek-állítják a szakemberek. A legsúlyosabb következmények az intézmény bezárások illetve ami ennek velejárója a megszorításoknak további létszámleépítések és a minőség romlás - tájékoztatott a Szocionet Dél-Dunántúli Módszertani Központ igazgató-helyettese, Erdős Zsuzsanna.

Szakemberek a kormány hosszú távú elképzelésében, a nemzeti szociálpolitikai koncepcióban bíznak. Ez azonban egyelőre várat magára.

Címkék: szociálpolitika, szocionet, szociális, támogatás, somogy, gazdaság