2002-ben indították útjára a Széchenyi kártyát. Azóta az egyik legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programmá vált. Az évek során csaknem ezer milliárd forintot helyeztek ki. A kereskedelmi és iparkamara elnöke, Parragh László a jelenlegi gazdasági helyzetről és a hiteltámogatások szükségességéről beszélt.

- Ha csak fele ilyen sikeres programjai lennének a magyar gazdaságpolitikának, vagy lettek volna az elmúlt tíz évben a magyar gazdaságpolitikának, akkor alighanem másként alakul az életünk - mondta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László.

Somogyban mintegy 5 ezer vállalkozó kapott csaknem 30 millió forintot.   
támogatott hitelt.

- Azok a vállalkozások, akik éltek azzal a lehetőséggel, hogy Széchenyi kártyát igénybe vették, azoknak ilyen pillanatnyi, rövidtávú anyagi gondjait, főleg a kisebbeknek meg tudta oldani - mondta a Somogy Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Varga József.

A jubileumi ünnepségen több somogy megyei vállalkozó is átvehette Széchenyi kártyáját. Az egyik kaposvári cég vezetője a biztonságos működtetés érdekében vette igénybe a támogatott hitelt.

- Törekszünk arra, hogy folymatosan bővülő szolgáltatásaink, ami nyilvánvaló, hogy egy része előfinanszírozásra szorul azt zökkenőmentesen teljesíteni tudjuk - mondta Donmayer Lászlóné, vállalkozó.

A kaposvári ünnepségen bemutatták az agrár Széchenyi kártyát, ami szeptember elseje óta vehető igénybe. Ez 500 ezer és 25 millió forint közötti hitelt biztosít a szektorban működő őstermelőknek és vállalkozásoknak.

Címkék: Széchenyi kártya, 150 ezer, vállalkozások, agrár, Kaposvár, gazdaság