A város még 2008-ban nyert egy csaknem 400 millió forint értékű uniós támogatást. A pályázati kikötések miatt 2010-re kellett volna befejezni a beruházásokat. Ez nem sikerült, így felújítás előreláthatólag 2012 májusában zárul le.

Az uniós pénzből megújulnak a belvárosi utcák, parkok és terek, új parkolókat hoznak létre és átépítik a bírósági épületet. A csaknem ötven éves múltra visszatekintő Balaton Áruházat plázává alakítják át, a fonyódi kikötőbe pedig egy szabadtéri színpadot építenek.

Az idei 27 millió forintos idegenforgalmi bevétel 8-10 százalékkal kevesebb az előző évekhez képest, de még így is kedvezőbb mint más balatoni városoké. A településeken átlagosan 20-30 százalékos bevételkiesés volt jellemző a nyári szezonban. A polgármester, Hídvégi József elmondása szerint a kilátó az egyik legsikeresebb pontja a városnak, melyet Idén csaknem 40 ezren látogatták meg. A jövő szezonban pedig a mostani művelődési ház helyett már egy teljesen megújult kulturális központ várja az érdeklődőket.

(MTI)

Címkék: színpad, kulturális központ, belváros, Fonyód, fejlesztés, gazdaság