A hosszú hétvégén összesen 40 olyan ellenőrzést végzett az Operatív Osztály, amely ka virág, - koszorú,- mécses kereskedelemmel foglalkozó üzletekre, a közterületeken ilyen tevékenységet végző árusokra, illetve saját lakhelyen árusító őstermelőkre fókuszált.

34 vizsgálat a bizonylatadási fegyelmet célozta, 3-3 ellenőrzés pedig a foglalkoztatottak bejelentésére illetve a forgalmazott árucikk eredetére irányult. 24 üzletben jártak a revizorok, míg közterületen kilenc alkalommal vizsgálódtak.

A 34 nyugtaadási ellenőrzésből 7 db zárult megállapítással, ebből négy közterületen árusító adózó nem állított ki bizonylatot.

A 24 üzletben zajló 25 vizsgálatból összesen három esetben került hiányosság rögzítésre. Szigorú számadású nyilvántartás hiányos vezetését, 2010. évi adómemória kiíratási kötelezettség elmulasztását rögzítették a revizorok.

A foglalkoztatás szabályszerűségére irányuló ellenőrzések hiányosságot nem tártak fel. A bejelentések határidőben megtörténtek. Tapasztalható volt viszont, hogy a vizsgált adózók alkalmazottat csak ritkán foglalkoztattak, néhány egyéni vállalkozónál segítő családtag (kizárólag házastárs) működött közre.

A vállalkozók, családtagok és a kevés számú munkavállaló is türelemmel, nyugalommal viselte az ellenőrzéseket. Egy esetben sem kellett rendőri segítséget kérni ellenállás vagy akadályozás miatt.

A mindenszenteki akcióban végzett 40 ellenőrzésből 7 zárult megállapítással a várható mulasztási bírság összege 875 e Ft.



Címkék: nyugta, virág, NAV, Somogy, ellenőrzés, gazdaság