Mit jelent a kaposvári modell? Milyen előnyökkel járt a gazdasági válságban? Miért lett országosan példaértékű ez a kezdeményezés? Milyen beruházások valósultak meg uniós forrásból a megyében? A fejlesztéseket mennyire befolyásolta a gazdasági visszaesés?


Ezekre a kérdésekre a válaszoltak a szakértők az Eur-Órában. A több mint 20 perces összeállításban elhangzott még: mélyebb ponton van az építőipar, mint tavaly. Kevesebb lakást is építettek idén Somogyban. Tavaly 500 építési engedélyt, idén viszont csak a felét adták ki. Az ingatlanosok kedvező évet zárnak. Csak Kaposváron az eladott lakások száma a duplájára nőtt.


A kaposvári modellként híressé vált kezdeményezésről Szita Károly Kaposvár polgármestere beszélt, aki az országosan egyedülálló ötlet többi kedvező hozadékáról is tájékoztatta a nézőket. Ez a modell egyébként az előremenekülést tartja elsődlegesnek.


A dél-dunántúli regionális fejlesztési ügynökség cégmenedzsment igazgatójától, dr. Sitányi Lászlótól megtudtuk: milyen uniós fejlesztésekre lehet a jövőben pályázni ebből a régióból.


Nézőink elsősorban a város első emberétől kérdeztek. Főként a megyeszékhely ingatlanfejlesztéseiről, befejezetlen beruházásairól faggatták.  

www.halozattv.hu


Címkék: ügynökség, fejlesztési, regionális, modell, kaposvári, gazdaság