Hároméves előkészítés után, a kaposvári élelmiszergyártó cégek és az egyetem bevonásával indította el Élelmiszeripari Programját Kaposvár - közölte Szita Károly polgármester, miután a vidékfejlesztési minisztérium államtitkárával és Giacomo Pedranzini ügyvezető igazgatóval felavatta a Kométa új vágóvonalát.

Szita Károly az új vágóvonal átadásakor köszönetet mondott mindazoknak, akik tesznek azért, hogy a kaposvári élelmiszeripar a helyi gazdaság motorjává váljon.

A polgármester hangsúlyozta: „Elkötelezettek vagyunk a helyi termékek népszerűsítésében, hiszen ha a kaposváriak a városban működő vállalkozások garantáltan egészséges élelmiszereit fogyasztják, azzal munkahelyeket teremtenek a városban.”

Kométa

Dr. Kardeván Endre, a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára szerint Kaposvár céljai illeszkednek a kormány terveihez, amelyek szerint szorgalmazni kell a hazai élelmiszer előállítást, segíteni kell a termelőket és a feldolgozókat, és el kell érni, hogy minden településen legyen olyan termelői piac, ahol hozzá lehet jutni a helyi élelmiszerhez.

A 600 munkavállalót foglalkoztató Kométa a hazai húsipar legfontosabb szereplőinek egyikeként vállalt szerepet a Kaposvár koordinálta programban. Giacomo Pedranzini, a társaság ügyvezető igazgatója az avatáskor arról beszélt, hogy a Kométa életében jelentős mérföldkő a kétmilliárd forintból megépített új vágóvonal átadása és beüzemelése. Az elhúzódó gazdasági válságban csak előremutató gondolkodással és töretlen fejlesztési hajlandósággal lehet sikert elérni. A cégvezető szerint ezzel a befektetéssel a teljes élelmiszeripar hatékony működéséhez hozzájárulhatnak.

Címkék: vágóvonal, Élelmiszer, Kométa, átadás, beruházás, gazdaság