A bankok ennek ellénére egyelőre nem állnak szóba velük, ezért a hiteltársulás a kormány közbenjárását kéri. Úgy tudjuk, holnap erről is tárgyalnak a kormányülésen.

Kassai Lajos lovasíjász naponta órákat gyakorol. A harcművészetnek és a hagyományőrzésnek szentelte életét.

"Össze kell állni azoknak, akiknek adósságuk van. Egyenként mindenki hasztalan, mert egy hatalmas erővel, a bankokkal állnak szemben. Úgy érzik az emberek, hogy egyfajta harc folyik. Döntések születnek a fejük felett, sokan úgy érzik, hogy csőbe húzták őket. Egyre nő az adósság, és sokan keresik a kiutat - mondta Kassai Lajos lovasíjász.

Az íjász most egy számára teljesen új világban vállalt szerepet. Kétségbeesett svájci frank hiteles barátain szeretne segíteni.

Kassai Lajos meghívottként vett részt egy előadássorozaton az Eötvös Loránd Tudomány Egyetemen. Az előadók és a több száz hallgató nem széledt szét, közösen keresték a kiutat. Ekkor jött a társulás ötlete.

svájci frank


A résztvevők célja, hogy összefogva kedvezőbb alkupozíciót érjenek el a bankoknál. Most már majdnem tízezren vannak, és több mint 100 milliárd forint sorsáról tárgyalnak.

Felhívtuk a Bankszövetséget, hogy megtudjuk, milyen esélyei vannak a hiteltársulásnak, de nem akartak nyilatkozni. Annyit telefonon elmondtak, hogy szerintük minden hitelkérelmet külön-külön kell vizsgálni. A pénzügyi felügyelet szerint viszont semmi akadálya annak, hogy emberek közösségbe tömörülve tárgyaljanak a bankokkal.

Ha egy civil szervezet harcol ki magának jogokat, a benne lévő ügyfeleknek, és nem kér ezért fizetséget, ellentételezést, ilyesmire lehetőség van - tákékoztatott a PSZÁF szóvivője, Binder István.

A PSZÁF szóvivője szerint hivatásos ügynökök sem kérhetnek pénzt a hitelközvetítésért a fix árfolyamú végtörlesztésnél. A felügyelet egyébként a bankoknál felmerülő kartellgyanút is vizsgálja, és azt is, hogy hiteleket korábban egyoldalúan módosította-e az 5 legnagyobb bank. Eredmény egyelőre nincs.

Címkék: törlesztőrészlet, svájci frank, frank, kamat, hitel, gazdaság