Jövőre sem változik az egészségügy költségvetése, ezért az ideihez hasonló helyzetre lehet számítani. Emiatt még keményebben kell fellépni a hatékonyságot rontó tényezőkkel szemben - nyilatkozta az egészségügyi államtitkár.

Nem lesznek robbanásszerű változások és intézménybezárások, csak funkcióváltozások. Az átalakítás célja az intézmények tulajdonosváltozását követ tisztújítás, nem pedig a tisztogatás - szögezte le Szócska Miklós. A kórházak szerződéseit átvizsgálják. Amennyiben gyanús iratokat találnak, büntetőfeljelentést tesznek.

Az államtitkár ígéretet tett a fizetések emelésére. Elmondta: a népegészségügyi termékadókból származó csaknem 15 millió forintnyi bevételt a béremelésre kívánják fordítani. Tarthatatlannak nevezte a jelenlegi állapotot, melyben nővérek dolgoznak három műszakban, 80 ezer forint körüli fizetésért. Hozzátette: tudják mit kell azért tenni, hogy a rezidensek és az orvosok ne menjenek külföldre dolgozni.

Szócska Miklós


Mint arról korábban a KaposPont is beszámolt, csütörtökön Szócska Miklós az egészségügy átalakításáról egyeztetett a  Fővárosi és a megyei kórházak, országos intézetek és egyetemek vezetőivel és fenntartóival.

A távozásáról szóló pletykák kapcsán elmondta: erős meghatalmazása van  az államtitkárságnak a Nemzeti Erőforrás Minisztériumtól. A elbocsájtásáról szóló pletykák, csupán a közvélemény elbizonytalanítására jók.

(Magyar Nemzet)

Címkék: tájékoztatták, Szócska, igazgatók, béremelés, gazdaság, egészségügyi anyagok