Az „A” típusú pályázatra kérelmet nyújthatnak be azok a Kaposvár területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, akik a képzésre vonatkozó keretidőn belül, teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben, vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

„B” típusú pályázatra azok a Kaposvár városban állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik a 2011/2012. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások vagy felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek és a 2012/2013. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali tagozatos) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben, vagy felsőfokú szakképzésben kívánnak részt  venni.

A támogatás az „A”típusú pályázat elnyerése esetén 2 szemeszterre, míg „B típusú pályázat esetén 6 szemeszterre szól.

A város 2001-ben csatlakozott először az Oktatási Minisztérium által létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, amely a felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók számára nyújt rendszeres anyagi segítséget. Kaposvár városa 2012-ben 5,7 millió forintos önrészt biztosít a pályázathoz.
A pályázatok benyújtásának határideje 2011. november 14.

A pályázattal kapcsolatban bővebb információ kapható a Népjóléti Igazgatóság Szociális és Gyermekvédelmi Irodáján (Kaposvár, Noszlopy G. u. 5.) és a www.kaposvar.hu internetes honlapon, ahol a pályázati űrlap is letölthető.

Címkék: bursa hungarica, önkormányzat, ösztöndíj, somogy, kaposvár, gazdaság