Kaposváron október 7-én pénteken indult a fűtési szezon. A Vagyonkezelő Zrt-én ez nem múlott. Aki kérte, annak biztosította a fűtési lehetőséget.


Az egyik Kossuth utcai, - honvédséghez tartozó háztömbben - azonban nem volt fűtés, a hideg ellenére, még szombaton sem. Több lakó is telefonált szerkesztőségünkbe, hogy fáznak, tudnánk-e segíteni nekik.

8 emeletes

A Kapospont stábja felkereste a családokat. Többen elmondták: közölték a házmesterrel, hogy hideg van, de nem történt semmi. Mi is megkerestük a házmestert, nyilatkozni nem akart. A férjével tudtunk beszélni, ő azt mondja, hogy senki sem kereste még őket a lakók közül. Egyre bonyolultabbá vált a fűtési ügy, ráadásul még egy kaposvári céget is belekevertek a fűtés elmarasztalása miatt, akik karbantartják a hőközpontot az épületben. A fűtésrendszerért felelős céget is felkerestük, ők azt mondták, ha a lakók 51 %-a kéri, hogy fűtsenek, akkor megetszik a szükséges lépéseket. De ezt a mai napig nem jelezte senki sem a cég felé.


A kaposvári Vagyonkezelő Zrt-t is felkerestük. A diszpécser szolgálatnál közölték: több lakó is jelzett feléjük hétvégén, hogy indítsák el a fűtést, de ezt csak akkor tehetik meg, ha a közös képviselő szól nekik, ez azonban eddig még nem történt meg. A közös képviselő eközben azt mondta néhány lakónak, hogy október 15-e előtt nem lesz fűtés. Így döntött a vezetés azután, hogy tavaly sokan zúgolódtak a magas fűtésszámla miatt. Vagyis a szálak bonyolódtak. Mindenki mást mondott szerkesztőségünknek.

Aztán hétfő délelőtt fordult a kocka. Stábunk ellátogatott ismét az említett honvédségi háztömbhöz, hátha többen megosztják velünk azt, hogy fáznak, továbbra sincs fűtés, a közös képviselő nem tesz semmit. Aztán ahogy kiérkeztünk a helyszínre, becsöngettünk az egyik lakásba, meglepetés várt minket. A lakásban forróság volt. A fűtés elindult. A probléma megoldódott. Igaz,  -mondják a lakók - csak néhány perce. Rögtön hozzá is tették, köszönik a Kapos Televízió stábjának.

Hirtelen fordult hidegre az időjárás, emiatt az Önkormányzati Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt., több mint 6800 lakásban és mintegy 270 intézményben indította el a távfűtést pénteken. Azóta egyedül egy közösség jelezte, hogy nem kívánnak élni a fűtési lehetőséggel, de a lakók egyedül is kikapcsolhatják azt. A szolgáltató arra kéri a fogyasztókat, hogy ha bármilyen hibát észlelnek, hívják a 82/ 413 – 775-ös telefonszámot. Ezen kívül, ha átalakítást, felújítást szeretnének végezni a fűtési rendszeren, akkor azt jelezzék a közös képviselőnek.

Címkék: 8 emeletes, dicspécser, kaposvári, fűtés, szolgálat, gazdaság