A Somogy Megyei Adóigazgatóság 87. 332 fő személyi jövedelemadó bevallást várt a május 20-i határidőig.  8000 adózót szólítottak fel a bevallás pótlására. Ebből több, mint 4200 - an még mindig nem pótolták hiányosságukat.

bevallás

A mulasztó adózók bevallási kötelezettségüket az eredeti 1053. számú nyomtatványon teljesíthetik. Felszólítást kaptak azok a magánszemélyek is, akik az adóhatóság közreműködését kérték bevallásuk elkészítéséhez, viszont a Hivatal által, részükre megküldött bevallási ajánlatot 2011. május 20-ig nem küldték vissza az adóhatóságnak.

Az ilyen magánszemélyek függetlenül attól, hogy a nyilatkozatban kérték a bevallás Hivatal általi elkészítését, a jogvesztő határidőre tekintettel mulasztásukat kizárólag a 1053-as nyomtatványon tudják pótolni.

A bevallásokat az adózók megküldhetik elektronikusan, postán vagy személyesen is benyújthatják az ügyfélszolgálati irodákon.

Abban az esetben, ha a felszólítás ellenére bevallásukat nem pótolják, az adóhatóság bevallási kötelezettség elmulasztásáért maximum 200.000 Ft mulasztási bírságot szabhat ki.



Címkék: 20-i, adózó, mulasztás, adóhivatal, bevallás, május, gazdaság