A kérdőívek kitöltéséből sok minden leszűrhetünk, például azt, hogy Somogy megyében nem éppen rózsás a helyzet. A középmezőny végén kullog az átlagkereset megyénkben.

Az átlagbérek régiónkra lebontva:
Somogy megye, 171 ezer forint. Tolna megye, 182 ezer forint. Baranya megye, 172 ezer forint.

A segédmunkások is jól járnak a fővárosban, hiszen átlagosan 125 ezer forintot kapnak. Érdekes az is, hogy Budapesten a segédmunkát végzők átlagjövedelme magasabb, mint Békés megyében az adminisztratív alkalmazottként dolgozóké, vagy Csongrád megyében a szakképzett munkaerőként dolgozóké.

Az adminisztratív munkakörben dolgozók szintén Budapesten keresnek a legjobban, átlagosan 190 ezer forintot. Somogy megyében ez még a 130 ezer forintot sem éri el. Ha a középvezetőként szeretnénk dolgozni, akkor is Budapesten járunk a legjobban, hiszen átlagosan 427 ezer forintos fizetésre számíthatunk. Az összes többi megyében, beleértve Somogyot is, még a 400 ezer forintot sem éri el.

Természetesen a felső vezetők is a fővárosban keresnek a legjobban, átlagban 771 forintot. A második helyen Fejér megye 680 ezer forint, a harmadikon Komárom-Esztergom megye áll 678 ezer forinttal.

Nem meglepő dolog az sem, hogy minden pozícióban a legtöbbet Budapesten keresik.

Forrás: hrportal.hu

Címkék: végén, bérek, átlag, Somogy, gazdaság