Öt éve költözött családi házba Keszkenős Attila és családja. 20 millió forint hitelt vettek fel akkor, amit azóta már nem tudnak fizetni. Ezért döntöttek úgy, hogy meghirdetik.
Keszkenős Attila azt mondja: az ügynök, aki felmérte, mondott egy összeget, ha annak a közelében tudják eladni, az már jó. Havonta csak a törlesztőre 180 ezer forintot fizettek. Most 203 ezret kellene. Attila közben elvesztette egyik munkáját, ezért élnének a végtörlesztés lehetőségével. Keszkenős Attila szerint a végtörlesztés egy nagyon jó dolog, ha a kormány által mondott 250 forintos árfolyamon, de hogy mi ezt véghez tudjuk vinni, ahhoz el kell adni az ingatlanunkat.

balatoni ingatlan elado


A Basha Ingatlanforgalmi és Befektetési Iroda tulajdonos-ügyvezetője azt mondja: nem az ingatlan értéke az eladási ár, hanem egy lényegesen nyomottabb ár. Az egyik kaposvári ingatlaniroda tulajdonosa szerint a végtörlesztések miatt év végéig túlkínálat lesz az ingatlanpiacon, ami lenyomja az árakat. Pedig egy másfélszobás kaposvári panellakást akár már most is el lehet vinni 4 millió forintért. Az ingatlanközvetítő szerint az utolsó másfél éves ingatlankínálatukból jelen pillanatban 90 körüli az az ingatlanállomány, amit ilyen okok miatt kívánnakk eladni.


Schmitt Pál tegnap írta alá a végtörlesztésről szóló törvényt, vagyis három napon belül a devizahiteles lakástulajdonosok rögzített árfolyamon zárhatják le hitelüket, ha azt év végéig jelzik a bankjuknál. Többen már most próbálkoznak ezzel, de a pénzintézetek egyelőre nem tudják, mit kell tennie annak, aki végtörleszteni szeretne. Aki telefonon keresi őket, annak azt mondják: semmilyen infomációjuk sincs arról, hogy milyen dokumentumok kellenek.


Az egyik legnagyobb bank ügyfélszolgálatán pedig egész nap foglaltat jelzett a telefon.

Címkék: az ingatlanosoknál, végtörlesztés, roham, családi, ház, gazdaság