Az egykori bíróság épületéből művelődés ház lesz, amelyben egy 140 férőhelyes színházterem fogadja a látógatókat jövő szeptembertől.

Javában folyik a bíróság épületének bontása. Jövő szeptembertől egy új művelődési ház fogadja a helyén látogatókat. Az épületből már csak keveset fognak visszabontani, struktúrájában megmarad, illetve hozzáépül egy másik szárny, ami  színházterem szerepét fogja betölteni - mondta a Geo-Épszer Kft. projektvezetője, Galambos Gábor.

Az új művelődési házba költözik majd át a könyvtáris. Korszerű audiovizuális eszközökkel szerelik fel az épületet. Lesz itt teleház, és a tourinform iroda is itt kap helyet.

Fonyódi fejlesztés


A színházterem 140 főt tud majd befogadni, ahol előadóesteket, kisebb koncerteket lehet tartani. A karzaton lesz egy 40 főt befogadni képes ülőhelyisége is - mondta a Fonyódi Kulturális Intézmények igazgatója, Varga István.

Megújul a Balaton áruház is. Egy helyi vállalkozó 120 millió forintból még heteken belül elkezdi az építkezést. Hidvégi József polgármester szerint a város történetének legnagyobb beruházása valósul meg uniós támogatással, csaknem 600 millió forintból.

A jövő héten kezdik a kikötőben a szabadtéri színpad és egy ezer négyzetméteres lekövezett nézőtér kialakítását.

Címkék: kulturális központ, színpad, belváros, Fonyód, fejlesztés, gazdaság