Kaposfüred irányából érkezett Róbert, amikor egy vad ugrott elé. Az ütközés miatt több százezer forintos kár keletkezett az autójában. Az autó jobb oldalán, ahogy az őz nekifutott, az egész teljesen tönkrement, szétment. A baleset után készült képeken jól látszik, hogy a személygépkocsi eleje szinte teljesen összetört. Több mint két éves jogi huza-vona után a megyei bíróság megítélt neki 870 ezer forintot. Idén tavasszal az ügy végrehajtási szakaszba került. "A végrehajtó nem talált semmi vagyont, ingatlant, se az adóhivatalnál, se társadalmi szervezeteknél. Teljesen elérhetetlen szervezet" - mondta Sümegi Róbert.

Hivatalról hivatalra járt a végrehajtó, és Róbert is. Két hivatal is azt írta nekik: a törvényességi felügyeletet a Kaposvári Városi Ügyészség gyakorolja a földtulajdonosi közösség felett. Ott azt válaszolták: nem ők az illetékes szerv. Az adóhivatalban kiderült: a közösség nem szerepelt a nyilvántartásukban. Se adószámot, se bankszámlaszámot nem találtak. Hiába kérték azt is: mondják meg, kik a földtulajdonosi közösség tagjai. Mindenhonnan azt a visszajelzést kapták: a neveket nem adhatják ki. Pedig a  törvény szerint a közösség tagjai vagyonukkal felelnek peres ügyekben.

"Bármelyik tagon behajtható az összes pénz, ha 20-an vannak is , egy ember is felel, ez egy mindenkiért, mindenki egyért" - nyilatkozta Vadócz Attila, sajtóreferens, Somogy Megyei Bíróság. Az ügyvéd szerint a károsultnak új pert kell indítania. "Második körben a károsult megpróbálhat a közösség tagjai ellen fordulni, de őellenük jelen ítélet szerint nem tud végrehajtást kezdeményezni, mert név szerint nem szerepeltek a perben. Újabb lépcsőt kell elindítani, ha megállapítja a bíróság, hogy a tagok felelnek, akkor tud végrehajtást kezdeményezni, és a megítélt pénzhez hozzájutni" - mondta Boda Róbert, ügyvéd.

Távollétére hivatkozva a földtulajdoni közösség vezetője nem tudott kameránk elé állni. Annyit viszont telefonon elmondott: szeptember elsején részletfizetést kértek a végrehajtótól. Azt ígérte: az első részletet két hét múlva kifizetik a károsultnak.



Címkék: megítélt, nem fizet, vadkár, bíróság, pénz, gazdaság