Sárgulás a Kaposvári Egyetemen 1967-ben. Már akkor is lovashintóval vonultak végig a végzős hallgatók Kaposvár utcáin, csakúgy mint ma. A mezőgazdasági felsőoktatás idén 50. évfordulóját ünnepli. "Itt ma egy olyan terület, egy olyan ágazat kiváló teljesítményét látjuk, amely válságba került az elmúlt időszakban. Az a válság, ami a mezőgazdaságot éritette, különösen az állttenyésztést. Tarthatatlan ez az állapot" - mondta Ángyán József, államtitkár, Vidékfejlesztési Minizstérium. Az államtitkár azt mondta: olyan mezőgazdaságot szeretnének, amely jó minőségű élelmiszereket állít elő és sokaknak megélhetést ad. Ehhez azonban az egyetem volt rektora szerint több tudományterület összehangolt működésére van szükség.  

"Most egy új tudományos forradalom előtt állunk, és még több tudományterüelet kell az agrárképzésbe bekapcsolni ez lesz a jövő"- nyilatkozta Dr. Horn Péter, akadémikus.
Az akadémikus nagy változásokat és forrásokat remél az uniótól az élelmiszer és az agrárfejlesztésekkel kapcsolatban. A mai öregdiák találkozón több százan nosztalgiáztak. "Nagyon nagy szeretettel gondolok a tisztelet tanárainkra, akiknek köszöhetően olyan szakmai ismeretekre tettünk szert, amely az egész életünk során meg tudtuk állni a helyünket" - nyilatkozta Kovács János.

A Kaposvári Állattenyésztési Napokon több ezer kiállító látható. Az állatbemutatókon kívül a simogtás lett a gyerekek kedvence. "Én láttam itt őzet, lovat, tehenet, galambot, nyuszit"- mondta Gombos Hanna.

A KÁN egész hétvégén várja az érdeklődőket.

Címkék: KÁN, tenyésztés, állat, konferencia, egyetem, gazdaság