Ma is bőven akad tennivalója Józsefnek. Már reggel fél nyolc óta söpri szorgalmasan a város utcáit. "Valamiért dolgozni kell, mert a sült galamb nem repül az ember szájába, most ez van, elfogadtam, csinálom ezt" - mondta Katalin József, közcélú munkás. József május óta dolgozik Kaposvárért. Végzettsége szerint mezőgazdasági gépkezelő, de szakmájában régóta nem tud elhelyezkedni. Nem bánja, most ezt a munkát végzi lelkiismeretesen. "Megpróbálom a lakók kérését teljesíteni, ha belefér az időmbe, amit tudok, megcsinálok és örülök, hogy van munkám" - folytatta Katalin József.

A lakók pedig nagyon elégedettek a munkájával. Többen levelet is írtak a városgondnokságnak, mert tiszta az utcájuk, mióta József takarítja. "Kiszedte a füvet a közökből, összesöpört, 8-10 zsák szemetet gyűjtött össze, amit elszállítottak utána a teherautók. Ez meglepő, mert 2002 óta vagyok itt és több ilyen csoporttal találkoztam, de ők ezt nem csinálták" - mondta Iglói Tibor, üzlettulajdonos. A városban egyébként 60 és 150 közötti közmunkás dolgozik minimálbérért, attól függően, hogy mennyi a munka.

Már előfordult, hogy József csatornát is tisztított, amit pedig nem tud megoldani, azt jelzi a városgondokságon. Azt mondja a sok gyaloglás fárasztó, de csak néha áll meg pihenni. Elszív egy szál cigarettát, aztán söpör tovább.

Címkék: söprés, tisztít, csatorna, közmunka, Kaposvár, gazdaság