A Munka törvénykönyve tervezetéről a somogyi országgyűlési képviselők véleményét kéri a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének Dél-dunántúli régiója és Somogy megyei képviselete nevében Svajda József.

"Szeptemberi döntésük hosszú időre megszabja a munkavállalók helyzetét, akik egyben választópolgárok is" - indokolta kérését az MSZOSZ régiós és megyei elnöke a politikusoknak írt, levélben. Leszögezi: egyetértenek azzal, hogy a törvényeket hozzá kell igazítani a modern gazdasághoz. Hozzátette ugyanakkor, hogy "a tervezet tartalmát munkavállalóink növekvő aggodalommal és feszültséggel figyelik", mivel az növekvő heti munkaidőt és csökkenő jövedelmeket jelez.

Munka törvénykönyv


"Somogyban a túlóra és műszakpótlék megvonása elveszi a jövedelem egyötödét" - állítja az MSZOSZ megyei elnöke, annak az aggodalmának is hangot adva levelében, hogy a munkaüggyel kapcsolatos elképzelések "teljes kiszolgáltatottságot jelentenek az emberek számára", számos paragrafus a személyi szabadság megsértését jelentheti.

Svajda József a Somogy megyei országgyűlési képviselőktől azt kéri, hogy tanulmányozzák a törvénytervezetet és véleményüket személyesen vagy postán juttassák el a szakszervezet képviselőihez.

Forrás: szakszervezetek.hu

Címkék: MSZOSZ, szkaszervezet, Svajda, József, Somogy, gazdaság