Az utolsó forró hétvégén tele volt a Balaton. A strandok megteltek. A büfékben jól fogyott a hideg sör és a fagyi. A nyár végi forgalom azonban nem pótolja az elmaradt főszezont a büfések szerint.
Németh Lajos büfétulajdonos szerint a júniusuk teljesen elment, a júliusból egy erős hétvégéjük és egy fél hetük volt. Utána pedig jött, aminek nem kellett volna. Az augusztus azért jó volt.  Behozta azt, amit júliusban elbuktunk - tette hozzá a büfés.
Minden egyes meleg nap ajándéknak számít a vendéglátósoknak. A jó idő miatt a siófoki nagystrand szeptember 18-ig lesz nyitva.

balaton


A Balaton-parti Kft. üzemgazdásza, Szövényi András azt mondja: a jó idő és a kánikulai időszakoknak köszönhetően jelenleg is nagylétszámú vendég látogatja a nagystrandot, a forgalom a várakozásainknak megfelelően, sőt kíválóan alakul.
A nagyobb szállodák is megérezték a júliusi és augusztus eleji rossz időt.   
A Hotel Azúr értékesítési igazgatója, Sternóczky Balázs szerint főleg a belföldi vendégeknél az időjárás abszolút befolyásolta, hogy mikorra tervezték a szabadságot és a hűvösebb napokon nem volt akkora kihasználtsága a szállodáknak.
A tóparti nagyvárosokban a rendezvények valamennyire megmentették a szezont. Abban bíznak, hogy a tavalyi bevételeket elérik. De ez sem számít túl jónak. Tavaly is sok volt az esős hét.   
Siófok polgármestere, Balázs Árpád azt mondja: látni, hogy a magyar lakosságnak gondjai vannak, akinek pedig jól megy, az is takarékoskodik. Úgyhogy meggondolják, hogy hova menjenek. - Ez egy kicsit segít nekünk, hiszen közelebbi célpontokat válsztanak és a Balaton előtérbe került - tette hozzá a polgársmester.
A belföldi vendégeken kívül a legtöbb turista még mindig Németországból, Ausztriából és Oroszországból érkezik a Balatonhoz.



Címkék: szeont, tóparti, teltház, rendezvény, balaton, gazdaság