A MÁV-START Zrt. hivatalos közleménye szerint, az informatikai rendszer gyártójának segítségével, a cég szakembereinek sikerült megjavítani a meghibásodott hardver és szoftver elemeket. Ezért, most már mind a negyven vasútállomáson újra a megszokott módon működik tovább a jegyvásárlás és azok átvétele.

Az e-ticket rendszer leállásának köszönhetően 1100 utas nem tudta átvenni jegyeit. 100 esetben nemzetközi jegyekről volt szó. A felhasznált menetjegyek értékének egy részét a MÁV utazási utalvány formájában adja vissza, a nemzetközi jegyet duplán kiváltó utasoknak. Minden ötezer forint után egy 500 forintos kupon jár. Az újonnan megváltott jegyek árát és az utalványokat az ügyfélszolgálatnál lehet igényelni.

A társaság azt kéri az utasleadási lappal rendelkező ügyfelektől, hogy a papírt az online vásárlási adatokkal együtt mielőbb juttassák el a MÁV-START Zrt. ügyfélszolgálatához.

Akik jegykiadó automatánál átvehető számlát igényeltek a vásárlás során, az átvételi kód ismeretében, egy éven belül kinyomtathatják azt bármelyik jegykiadó berendezésnél.

(Forrás: MTI)

Címkék: e-ticket, mávstart, máv, vasút, vonat, gazdaság